Share
Go down
avatar
Che
Posts : 6497
Age : 27
Location : Izguzvana Svila
San Antonio Spurs
http://www.nhl-serbia.com

Pravila Kladionicarske lige

on Sun Aug 08 2010, 01:05
Elem, Ovo su originalna pravila likova sa Cro Managera. Prenosim ih manje-vise u potpunosti..

Pravila Kladionicke Lige!

Igra se po principu svako sa svakim.
Izabire se pet dogadjaja iz "Liga Petice" i neki drugi zanimljivi dogadjaji koji se odigravaju subotom i nedjeljom.
Moderator ih obavljuje u posebnom postu u utorak. Parove tog kola objavljuje nakon sto svi igraci ostave svoje postove, a najkasnije do pocetka prve utakmice.
Stavljaju se tipovi 1, X ili 2. Dvoznaka nema!
Tipovi se mogu ostaviti do petka do 24:00 h. Iznimno se moze ostaviti i kasnije, ukoliko se javno obavjesti druge sudionike da ce igrac kasniti s predajom tipova, ali nikako poslije pocetka prve utakmice.
Pobjednik "susreta" je onaj koji pogodi vise parova. Pobjednik dobiva 3 boda, a ukoliko bude izjednaceno, svaki igrac dobiva po 1 bod. Na kraju kola, moderator slaze ljestvicu.
Ukoliko igrac ne odigra svoje tipove, smatrat ce se da je izgubio i njegovom protivniku ce se upisat pobjeda (bez obzira na to je li pogodio i jedan tip) sluzbenim rezultatom od 3 prema 0.
Nije dozvoljeno mijenjati tipove nakon postanja!
Kazna za izmjenu tipova (ili bilo cega drugog u postu) ce biti automatska pobjeda protivnika!

U Ligi mogu igrati svi clanovi foruma koji imaju minimalno 20 postova (registriranih ispod avatara)!
Liga se igra jednokruzno, znaci svako sa svakim. Podijeljena ce biti u dva dijela, jesenski i proljetni! Nakon svakog dijela proglasavaju se pobjednici, te oni koji su izborili ulazak u rang vise tj. oni koji su ispali u ligu nize!
Onaj igrac koji ne ostavi 80% prognoza, automatski ce biti iskljucen iz Kladionice! Igrac koji je odigrao manje od 50% utakmica pada ligu nize, ovisno o tome koje mjesto je osvojio u Ligi (ako je izborio ostanak pada ligu nize, a ako nije izborio ostanak pada dvije lige nize!). Postoji opcija da igrac koji nije u mogucnosti postati parove, taj neka kontaktira nekoga koga (osobno) zna s foruma i kaze mu svoje tipove tog kola, a taj ce onda kontaktirat na PP Strax-a, SN-a ili mene (Dzomba) i objasnit nam situaciju zasto taj igrac ne moze postat parove, te nam napisat njegove prognoze. Mi cemo to objavit u topicu za to kolo.
U tablici nakon posljednjeg (zavrsnog) kola poredak se gleda na nacin:
- ako dva igraca imaju isti broj bodova, prvo se gleda bolji iz njihovog medjusobnog susreta, zatim vise pogodjenih prognoza i na kraju razlika pogodaka
- ako vise igraca ima isti broj bodova, slaze se dodatna tablica sa njihovim omjerom (prvo se gleda broj bodova, zatim broj pogodaka iz te tablice), ako iz te tablice nema poretka gleda se vise ukupno pogodjenih prognoza i na kraju razlika pogodaka.

EDIT: sve je pisano bez kvacica, jer ako se promjene hr slova u postavkama na forumu moramo stalno editirat postove

Pravila su se pokazala dobrim i funkcionalnim, te cemo vecinu zadrzati. No, moramo da izvrsimo i neke promene, koje su uglavnom posledica toga sto kladionicu igramo po prvi put. Dakle:
1. Necemo igrati samo lige 5, vec ce tu biti i drugih liga, mada ce ove glavne imati primat. Parove cu birati ja, i trudicu se da uvek kada je to moguce biram najatraktivnije i najizjednacenije utakmice.
2. Pravila za neostavljanje prognoza se uklanja. Mislim da je dovoljna kazna to sto osoba koja ne ostavi prognoze gubi duel.
3. S obzirom da ne mozemo da izvrsimo hijerarhijski raspored liga, kao sto je to uradjeno na doticnom forumu (imaju lige poredjane "po jacini" od 1.-6.), u zavisnosti od broja prijavljenih clanova, liga ce se deliti na 2 dela (ne vise). Broj clanova je, u principu, irelevantan, jer sportskih dogadjaja, hvala bogu, ima na pretek. Ako se prijavi 15 ili manje clanova, igrace se jedinstvena liga.
4. U slucaju da je liga podeljena na 2 dela, stvari postaju zanimljive, te se jedinstveni pobednik ne moze (tj. nije pravedno) odrediti. U ovom slucaju (dakle, 2 lige), igra se plej of, koji nalici obicnom kolu, samo sto se sastaju tacno poznati parovi, i to na sledeci nacin.
- ukoliko grupe imaju 10 i manje clanova, igra se plej of sa ukupno 8 timova (4 iz jedne, 4 iz druge grupe), te se sastaju 1. iz A i 4. iz B grupe, 2. iz A i 3. iz B grupe itd.
- ukoliko imaju 11 i vise clanova, igra se plej of sa 16 timova (8 iz jedne, 8 iz druge grupe), te se sastaju 1. iz A i 8. iz B, 2. iz i 7. iz B itd.
- u slucaju remija (isti broj pogodjenih parova), prednost ima clan koji ima vise pogodjenih parova iz regularnog dela sezone
- pobednik celokupnog takmicenja je pobednik finala plej ofa; u finalu parovi iz regularnog dela ne vaze, vec se u slucaju istog broja pogodjenih parova igra jos jedno kolo, i tako u nedogled sve dok ne dobijemo pobednika
Promene ove 4. tacke su moguce, i zavise od broja prijavljenih ucesnika, ali se nikako nece praviti "u sred sezone", vec cete o tome biti blagovremeno obavesteni.

SVA ostala pravila su ista kao u originalu. Znam da su na Hrvatskom, i boli me dupe sto su, jer ne nameravam da ih prevodim. Vazno je da se razumemo.

EDIT: Ovo su nagrade (po uzoru na NHL) za ostvarenja tokom sezone..
- pobednik plej ofa i takmicenja dobija "Lastic kup", prestizno (Laughing) priznanje koje ce osmisliti Milan Lazic aka Lazicy, i koji ce pobednik nositi ispod svog avatara sve dok novi pobednik ne bude krunisan
- igrac sa najvise pogodjenih parova u regularnom delu sezone dobija "Zivanov trofej"
- igrac sa najvise neodigranih (propustenih) kola u regularnoj sezoni dobija titulu "Najveci Seljak"
- igrac sa najvise odigranih X-eva u regularnoj sezoni dobija "SyX trofej"

Samo jos da kazem da se nadam da ce ovo takmicenje steci ovde na forumu tradiciju kao i na Cro Manager-u. Oni su odigrali vec 5-6 sezona, cini mi se. Smile


Last edited by Dzomba on Sun Aug 08 2010, 01:25; edited 2 times in total
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum