1
Mahmoud Abdul-Rauf on Thu Oct 28, 2010 9:04 pm
Mahmoud Abdul-Rauf

Ne znam kako sam se odjednom setio ovog coveka. Rodjen pod imenom Chris Jackson ali je kasnije presao u islam i promenio ime u Mahmoud Abdul-Rauf. Izabran je kao 3.pik na draftu 1990. godine. Igrao je za Denver,Sacramento,Vancouver... Najbolje godine je proveo u Nuggetsima. Igrao je takodje i u Evropi a koliko sam cuo jos se nije penzionisao i igra u Japanu
. Ipak sam ga stavio ovde, jer on po meni vec pripada legendi. Pre svega sjajan suter, sto sa polu distance, sto sa linije za 3 pa i linije penala. Jedne sezone mu je procenat pogodjenih slobodnih bacanja bio 95.6%, promasivsi samo 10 tokom citave sezone. U sezoni 1992-1993 je izabran za igraca koji je najvise napredovao.
Interesantno je i to da je imao Touretteov sindrom. Neka vrsta zelje za perfekcionizmom i ponavljanja odredjenih stvari koje radi, pa je na primer ostajao po 10 minuta duze u svlacionici kako bi perfektno vezao pertle na patikama. Tako i na terenu. Tezio je ka tome da svaki sut koji izvede bude odradjen do perfekcije.
Poznato je i njegova afera kada je odbio da ustane za vreme americke himne jer se to kosilo sa njegovim verovanjima i religijom. NBA ga je kaznio ali samo sa jednom utakmicom neigranja. Kasnije su se ipak dogovorili da mora da stoji za vreme trajanja himne ali da moze da zatvori oci i da gleda dole...
Sve u svemu meni jedan veoma interesantan i dobar igrac.
Pogledajte ovaj njegov klip obavezno:

Ne znam kako sam se odjednom setio ovog coveka. Rodjen pod imenom Chris Jackson ali je kasnije presao u islam i promenio ime u Mahmoud Abdul-Rauf. Izabran je kao 3.pik na draftu 1990. godine. Igrao je za Denver,Sacramento,Vancouver... Najbolje godine je proveo u Nuggetsima. Igrao je takodje i u Evropi a koliko sam cuo jos se nije penzionisao i igra u Japanu
. Ipak sam ga stavio ovde, jer on po meni vec pripada legendi. Pre svega sjajan suter, sto sa polu distance, sto sa linije za 3 pa i linije penala. Jedne sezone mu je procenat pogodjenih slobodnih bacanja bio 95.6%, promasivsi samo 10 tokom citave sezone. U sezoni 1992-1993 je izabran za igraca koji je najvise napredovao. Interesantno je i to da je imao Touretteov sindrom. Neka vrsta zelje za perfekcionizmom i ponavljanja odredjenih stvari koje radi, pa je na primer ostajao po 10 minuta duze u svlacionici kako bi perfektno vezao pertle na patikama. Tako i na terenu. Tezio je ka tome da svaki sut koji izvede bude odradjen do perfekcije.
Poznato je i njegova afera kada je odbio da ustane za vreme americke himne jer se to kosilo sa njegovim verovanjima i religijom. NBA ga je kaznio ali samo sa jednom utakmicom neigranja. Kasnije su se ipak dogovorili da mora da stoji za vreme trajanja himne ali da moze da zatvori oci i da gleda dole...
Sve u svemu meni jedan veoma interesantan i dobar igrac.
Pogledajte ovaj njegov klip obavezno: