ForumAtlantaCharlotteChicagoClevlandDallasDenverDetroitGolden StateIndianaClippers MemphisMiamiMillwaukeeNew YerseyNew OrlandsNew YorkOklahomaPhiladelphiaPhoenixPortlandSacramentoSpursRaptorsUtahWashington

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Mahmoud Abdul-Rauf on Thu Oct 28, 2010 9:04 pm

Mr.Big Shot

NBA Superstar
NBA Superstar
Mahmoud Abdul-Rauf

Ne znam kako sam se odjednom setio ovog coveka. Rodjen pod imenom Chris Jackson ali je kasnije presao u islam i promenio ime u Mahmoud Abdul-Rauf. Izabran je kao 3.pik na draftu 1990. godine. Igrao je za Denver,Sacramento,Vancouver... Najbolje godine je proveo u Nuggetsima. Igrao je takodje i u Evropi a koliko sam cuo jos se nije penzionisao i igra u Japanu Shocked. Ipak sam ga stavio ovde, jer on po meni vec pripada legendi. Pre svega sjajan suter, sto sa polu distance, sto sa linije za 3 pa i linije penala. Jedne sezone mu je procenat pogodjenih slobodnih bacanja bio 95.6%, promasivsi samo 10 tokom citave sezone. U sezoni 1992-1993 je izabran za igraca koji je najvise napredovao.
Interesantno je i to da je imao Touretteov sindrom. Neka vrsta zelje za perfekcionizmom i ponavljanja odredjenih stvari koje radi, pa je na primer ostajao po 10 minuta duze u svlacionici kako bi perfektno vezao pertle na patikama. Tako i na terenu. Tezio je ka tome da svaki sut koji izvede bude odradjen do perfekcije.
Poznato je i njegova afera kada je odbio da ustane za vreme americke himne jer se to kosilo sa njegovim verovanjima i religijom. NBA ga je kaznio ali samo sa jednom utakmicom neigranja. Kasnije su se ipak dogovorili da mora da stoji za vreme trajanja himne ali da moze da zatvori oci i da gleda dole...
Sve u svemu meni jedan veoma interesantan i dobar igrac.

Pogledajte ovaj njegov klip obavezno:

View user profile http://www.facebook.com/dragan.22

2 Re: Mahmoud Abdul-Rauf on Thu Oct 28, 2010 9:09 pm

Zola

Chairman
Chairman
Iskren da budem, nisam imao prilike da ga gledam i ne znam dosta o njemu. Po klipovima sa tube vidim da je bio sjajan šuter. Zanimljivo je malo što je postao Muja. Very Happy

View user profile http://www.nba-serbia.net

3 Re: Mahmoud Abdul-Rauf on Thu Oct 28, 2010 9:21 pm

Strax

Administrator
Administrator
O njemu zaista ne znam puno... niti sam mogao da ga gledam, već sam prvi put malo istraživao o njemu kada ga je kb8 čini mi se jednom prilikom postavio u "pogodite ko je na slici". Nisam imao predstavu da je to on (a i nije toliko dugo bio u NBA), ali sam posle "prelistao" na wikiju text o njemu i svidelo mi se kada sam pročitao ono "point guard", visok 183cm. Very Happy
Vidim da je za playmakera više bio scorer i šuter nego razigravač, i da je imao onu "Nash sposobnost" da šutira briljantno slobodna bacanja.

View user profile

4 Re: Mahmoud Abdul-Rauf on Thu Oct 28, 2010 9:24 pm

http://www.asia-basket.com/player.asp?Cntry=JPN&PlayerID=28516
igra za Kyoto Hannaryz Very Happy Very Happy

View user profile

5 Re: Mahmoud Abdul-Rauf on Thu Oct 28, 2010 11:48 pm

covek ima bas slicnu tehniku suta ko ja Smile

View user profile

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]